20200604_Hotspot_kaart cropped.jpg

Alles dichtbij

op de fiets

Buiten wonen in de bongerd

De Bongerd staat voor gemoedelijk groen en buiten wonen in de stad. Hier woon je heerlijk rustig, je kinderen spelen iedere dag buiten (lekker zwemmen en varen in de zomer). Groen en water maken onlosmakelijk onderdeel uit van de woonomgeving. Bovendien doe je dagelijkse boodschappen in de buurt. Even gezellig uitpuffen? Er zijn legio uitnodigende plekken en hippe restaurantjes langs het IJ en in de woonbuurten. En menig festival of event geeft het dagelijks leven sjeu.

Omgeving en voorzieningen

Prima bereikbaar

Via de Klaprozenweg (S118) rij je met de auto in 5 minuten naar de A10. Het gratis pontje vanaf de NDSM-werf vaart in 15 minuten naar het Centraal Station. Naar de Pontsteiger in slechts 6 minuten. De busverbindingen zijn uitstekend. En met de fiets ben je zo in het weidse polderlandschap van Waterland en Landsmeer, 't Twiske of het Florapark. Kortom, De Bongerd ligt overal dichtbij. Pak de fiets en verken je omgeving.

Even

Eruit

iStock-514569350.jpg
Borrelen op de 
NSDM werf

“In Amsterdam Noord verveel je je gewoon niet snel”

miguel-teirlinck-12Ozc-VG9pQ-unsplash.jp
Balletje slaan in de Kadoelen

Na werk even wat energie kwijt

Loetje_Amsterdam-Noord.jpeg
Afspreken bij Loetje

Samen lunchen in het weekend

Veel beweging in Amsterdam Noord

De Bongerd ligt in Amsterdam Noord, dicht bij het pontje naar de binnenstad. Noord transformeerde de afgelopen twintig jaar naar een woonwerkgebied waar groene woonwijken het industrieel erfgoed aaneenrijgen. Die historie is voelbaar aanwezig. Hoogstedelijk, industrieel, groen, rustieke laagbouw, hier en daar een rafelrandje en vooral heel veel energie. Dat vind je in Amsterdam Noord.

background-board-carpentry-construction-
shutterstock_274687205.jpg

De

Omgeving

Hippe terrasjes, gezellige koffietentjes, vernieuwende restaurants, genieten

In de buurt

De Bongerd is een autoluwe, kindvriendelijke buurt. Niet alleen kunnen kinderen hier veilig buiten spelen, er is ook een gezellige peuterspeelzaal en basisscholen zijn lekker dichtbij. Op vijf minuten fietsen ligt Speeltuin Diereneiland. En de andere kant op ben je in vijf minuten bij het Noorderparkbad. Voor je boodschappen hoef je ook niet ver. Je boodschappen doe je in de supermarkt die op loopafstand ligt. Wat is er verder te doen? Er zijn legio sportvelden en sportclubs dichtbij, voor een mooi concert ga je naar het Concertgemaal en voor een gezellig etentje heb je ongelooflijk veel mogelijkheden langs het IJ en in Noord zelf. 

afbeelding2.png
afbeelding.png
duck-5129522.jpg