Het

Project

iStock-165928040.jpg
30807 - Ext 03 - bnr 6 - balkon-small.jp
vorm.png
vorm.png

Aan het water

Het project De Steigers in nieuwbouwwijk De Bongerd in Amsterdam Noord biedt 16 riante, vrijstaande nieuwbouwwoningen die zich helemaal voegen naar de sfeer van de plek. Het industriële, nautische verleden en de vele knusse, groene tuindorpen zien we terug in de expressie van de woningen met gevels van verduurzaamd hout in rasters van metaal. Een beeld dat de relatie met het bijzondere karakter van wonen aan het water versterkt.

De

Bongerd

De

Architect

Verbinding met het water en de zon

'De plek is bepalend. En met de plek bedoel ik niet alleen de feitelijke situatie, zoals de afmetingen, de oriëntatie ten opzichte van de zon, of wat er aan bebouwing omheen staat. Maar ook de colour locale: de sfeer van een plek. De locatie voor deze waterwoningen is in veel opzichten uniek. We hebben de woningen zo ontworpen dat de kwaliteiten van wonen op het water maximaal tot hun recht komen. Je hebt natuurlijk geen normale tuin, maar door de oriëntatie en de positie van de gevelopeningen heeft elke woning een watertuin met veel privacy. Vanaf de steiger stap je zo op je bootje. De ruime terrassen verbinden het huis met buiten: de terrassen beneden maken verbinding met het water, de terrassen boven met de zon. Op het dak kun je je woning nog royaal uitbreiden, met een terras of met een extra kamer. De nautische sfeer en de verfijnde uitvoering maken dat het beeld afwijkt van de architectuur op de wal. Zo versterkt de architectuur het bijzondere karakter van wonen aan het water.'

ir Niek Kruisheer, architect.jpg
vorm.png
vorm.png
attika logo.jpg

Niek Kruisheer, Attika Architekten Amsterdam

kaart_brochure_2806 aangepast-01.png
Nieuwe frisse wijk
De Bongerd

De Bongerd is een heel centraal gelegen, nieuwe woonwijk in Amsterdam Noord. De wijk is ruim opgezet en verdeeld in vier buurten met een eigen intieme sfeer en kleine gezellige straten. Voorzieningen als een supermarkt, een brede school en een Integraal Kindcentrum zijn al gerealiseerd.

 

De Bongerd past met zijn rust mooi in de traditie van de groene tuindorpen. Het is nu al een frisse, groene wijk. Er is veel groen en water rondom en de wijk ligt dicht bij het waterland ten noorden van de stad. En natuurlijk dicht bij het NDSM-terrein waar cultuur en creativiteit een hoofdrol spelen. Zo biedt De Bongerd volop rust en reuring.

background-board-carpentry-construction-

Ook

Belangrijk

jadon-kelly-Y-4LPhF4giI-unsplash.jpg
Duurzaam

De watervilla's zijn gasloos en worden aangesloten op stadswarmte. Ze worden uitgevoerd met vloerverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem. Dit systeem wint warmte terug uit uitgaande lucht. Een groot daklicht boven de trap werpt veel daglicht in het midden van het huis. Dat betekent minder energiegebruik voor lampen. Op het dak komen minimaal zes zonnepanelen.

Toegang tot het water

Stel je voor, het is het mooiste weer van de wereld. Je picknickmand staat klaar. De kussens liggen al op de bankjes. Van je terrassteiger stap je in je bootje. Genieten! Bij terugkomst hoef je alleen maar aan te meren, spullen op je terras en klaar. Makkelijk, gezellig en echt heel gaaf, want je vaart in tien minuten naar het IJ. De wereld aan je voeten.

30807 - Ext 01-small.jpg
30807 - Int 01 - bnr 6 - living-small.jp
Stel je eigen woning samen

Een woonkeuken op de begane grond, een extra toilet op de 1e verdieping of een dakopbouw met dakterras. Dit zijn mogelijkheden om je eigen woning samen te stellen.

Nog meer opties

Kies je eigen keuken in de showroom of geef je badkamer een upgrade. Dit zijn enkele mogelijkheden die het project biedt.

30807 - Vogelvlucht 01-small.jpg
afbeelding2.png
afbeelding.png
duck-5129522.jpg